azijn

De Azijn is een medicinale plant, ook bekend als Guava-kers, Azedinha, Cururu-de-Guiné, Student Grease, Grapefruit, Hibiscus of Poppy, veel gebruikt voor de behandeling van koorts en spasmen.

De wetenschappelijke naam is Hibiscus sabdariffa en kan worden gekocht bij winkels met natuurlijke producten, apotheken en enkele gratis beurzen.

Waar wordt de azijn voor gebruikt?

Azijn wordt gebruikt om gastro-intestinale spasmen, baarmoederkrampen, slechte spijsvertering, gastro-enteritis, hoge bloeddruk, obstipatie, gebrek aan eetlust, huidinfecties, spataderen en aambeien te behandelen.

Eigenschappen van azijn

De eigenschappen van azijn omvatten zijn verdoving, smaak, krampstillend, spijsverterings, diureticum, verzachtend, laxerend en vasodilator actie.

Hoe de azijn te gebruiken

De gebruikte delen van de azijn zijn de bladeren en bloemen, om salades, jellies, sappen of thee te maken.

  • Azijn infusie: doe 1 theelepel azijn in een kopje kokend water en laat het 10 minuten macereren, zeef en drink het volgende. Drink maximaal 2 kopjes per dag.

Bijwerkingen van azijn

De bijwerkingen van azijn omvatten braken en diarree bij overmatig gebruik.

Contra-indicaties van azijn

Contra-indicaties van de azijn werden niet gevonden.